Tips

Op de site van Loes staan hele leuke webinars en opvoedprogramma's voor diverse soorten problematiek. Het is heel praktisch en ik hoor er goede verhalen over van ouders. U kunt kijken op de link https://www.loes.nl/agenda/rijssen-holten.html

Voor meer inzicht in verschillende apps voor psychisch welbevinden is er de site www.ggzappwijzer.nl

Inspiratie van een collega. Lieve ouders: kinderen opvoeden gaat simpelweg niet zonder ook jezelf op te voeden. Je hebt anderen nodig om je liefdevol te wijzen op hoe het gaat en op wat anders kan. Maar dan moeten ze wel weten waarmee je worstelt, dus spreek je uit! Vertel je dilemma’s aan je vriend(in), de oudere buren, je ouders…. Waar twee in oprechte interesse samen zijn komt de wijsheid samen.

Edith Eva Eger, op haar 40 ste psycholoog geworden, overlevende van Auschwitz en 92 jaar heeft begin oktober 2020 haar nieuwe boek "Het geschenk" uitgebracht. Een prachtig boek met 12 lessen voor het leven en een aanrader voor iedereen die wil leven met liefde voor jezelf, je geliefden en kinderen. Hartverwarmend en super praktisch!

Het grootste kado dat je je kinderen kunt geven is dat je als ouder aan jezelf werkt. Dit betekent dat je naar jezelf kijkt, waarom je doet wat je doet en denkt wat je denkt. Gewoon mens zijn. En vooral ook openstaat voor de patronen in je leven. Wat heb jij als kind beleefd en meegemaakt, hoe ben je opgevoed, wat zou je kunnen veranderen. Aan jezelf werken is een levenslang voorrecht en kado voor jezelf en je kind. Veel plezier en geluk!

Zorg dat je echt samen bent als je als gezin bij elkaar bent. Hoewel we ons gezin elke dag zien, zijn we vaak niet echt samen... wat is SAMEN vandaag voor jou? Hoe laat je dat zien?

Hartelijke groet, Annemarie